IHaven.dk logo

 

 

 

 ihavenlille.jpg (23944 bytes)
blomst.gif (902 bytes)

Artikel

Her finder du artikler for havenydere og -brugere. Få selv optaget en artikel.

 

Haven ved rækkehuset blomst.gif (902 bytes)

Af Marianne Mathiasen
Oprettet 02-10-2000


Vi flyttede ind i vores rækkehus i oktober 1999. Jeg har aldrig været god til at passe en have, men da vi overtog vores lille hytte var haven ikke størrer end at jeg kan overkomme den.

Her er huset set forfra. Vi har fjernet et stort juletræ og en masse andre planter da bedet var for højt og der ikke kom ret meget lys in af vores køkkenvinduet.


Før


Efter


Forhaven er jo godt nok blevet lidt bar, men vi er glade for at vi fik lagt ukrutsdug på bedet og oven på det pyntebark. Jeg har valgt at plante en blågrøn kristtjørn og et paradisæbletræ i bedet.

Jeg har også en masse krukker med blomster. Til venstre kan i se vores flotte fjerbusk.


Det mest populære ved naboerne er mit fugle bad. Det består af en stor blå underskål, der er pyntet med nogle marmorsten (købt i Føtex) og nogle flodheste fra Grønfritid.

Vi har haft besøg af en solsort der hver dag tog bad. Når den havde holdt badedag måtte vi fylde nyt vand i skålen. Fuglebadet fungere også som hundebar, de kan let komme til at slukke tørsten på vej ned i skoven.I sommer var krukkerne fyldte med solsikker og senere morgenfruer. Det var nemt og billigt. Jeg såede dem indendørs i det tidlige forår.Da vi flyttede ind fandt vi en gammel møllesten, den blev placeret i bedet sammen med en anden stor sten med et hul i. Min søn Bjarne på 10 år plantede nogle husløg i stenen.

Nu er det jo blevet efterår og krukkerne er plantet om med lyng og asters, vi overvejer at plante en hæk langs yderkantetn af bedet for at stoppe pyntebarkens vandring ned på gangstien. Vi vil nok også plante et lille langsomt voksende nåletræ til at sætte lys i til jul.

Hvis I synes denne artikel er interessant og I har lyst til at høre, hvordan det vidrer forløb bliver, vil jeg lave en artikel om hvordan jeg har opstammet en masse buske langs gavlen.

På venstreside af det trekantede bed er jeg ved at lave en måneskins have holdt helt i hvidt.Så hold øje med artiklerne her på IHaven.dk

Copyright 2000 Allan Bertelsen