IHaven.dk logo

 

 

 

 ihavenlille.jpg (23944 bytes)
blomst.gif (902 bytes)

Artikel

Her finder du artikler for havenydere og -brugere. Få selv optaget en artikel.

 

Overvintring af Fuchsia blomst.gif (902 bytes)

Af Mogens Pedersen
Oprettet 11-12-2001


Vi har igennem en del år gemt vore fuchsia til fremavling det næste år.
Da vi har drivhus i forvejen, gravede jeg en "kælder" i drivhuset med plads til vores planter. Ellers skulle det være ligeså godt at nedgrave planterne i en "kule" i haven.Når sæsonen er slut (ultimo oktober - primo november) - eller inden frosten kommer, tager vi vore planter ud af krukkerne, fjerner alle blade samt det meste jord - og placerer dem i drivhusets "kælder".


Herefter vandes de med det kendte syltemiddel ATAMON for at forhindre svampeangreb - og der lukkes for "kælderen" hvorefter den tildækkes med nogle flamingoplader.Hvert år i maj hentes planterne igen frem, og sættes i nyt jord i vore krukker. De placeres herefter i en kort periode i drivhuset, inden de sættes på plads ude i haven.


Vi har så stor fornøjelse af planterne fra juni til sidst i oktober. Det eneste de kræver er vand og gødning


Jeg vedlægger nogle billeder som forhåbentligt for IHAVEN's medlemmer kan give inspiration til selvdyrkning af fuchsia.En kommentar fra IHaven redaktion:


IHaven har med glæde modtaget denne artikel og flotte billedserie fra Mogens Petersen. Mogens fremsendte den allerede i oktober. Perfekt timet til hjælp for en hver, der er usikker på overvintring af fuchsia. Desværre havde jeg ikke på det tidspunkt overskud til at publicere artiklen. Det beklager jeg. Men her er artiklen som forhåbentlig vil inspirere mange af IHavens læsere. /Allan Bertelsen


 

Copyright 2000 Allan Bertelsen