IHaven.dk logo

 

 

 

 ihavenlille.jpg (23944 bytes)
blomst.gif (902 bytes)

Artikel

Her finder du artikler for havenydere og -brugere. Få selv optaget en artikel.

 

Anmeldelse: Politikkens bog om Planteformering blomst.gif (902 bytes)

Af Allan Bertelsen
Oprettet 31-08-2000


Politikkens bog om Planteformering


Originaltitel: Propagating Plants

Hovedredaktion Alan Toogood.

Dansk bearbejdelse Grethe Bjerregaard

320 sider. kr. 299.

ISBN 87-567-6213-5

Efteråret er så småt over os, og tiden i haven afløses efterhånden af stunder i lænestolen med en god kop kaffe eller the samt en god bog.


Man har dog ikke bladret ret lang tid i denne bog inden man igen står ude i haven, bevæbnet med beskærersaksen for at tage stiklinge.


Jeg, der ellers aldrig har lavet stiklinge før, har et par måneder efter erhvervelsen af bogen lavet de første 50 stiklinge af 10 forskellige planter, og de første har endda slået rod. Bogen satte også gang i indsamling og såning af frø og bulbiler. Alle de plasticpotter der før stod i et hjørne af drivhuset og samlede edderkoppespind er taget i brug.


Bogen er meget illustrativ med trin-for-trin vejledninger for alle plantegrupper, som det hedder på forsiden. Og hele spektret er da også med. De plantegrupper, der er medtaget i bogen, er følgende:

  • Havetræer
  • Buske og klatrende planter
  • Flerårige urteagtige planter
  • Et-årige og toårige planter
  • Kaktus og andre sukkulenter
  • Løg og knoldplanter
  • Grøntsager og krydderurter

Hver gruppe har sin sektion. Hver sektion indledes med grundlæggende metoder for plantegruppen og dernæst nogle særligt interessante temaer. For flerårige urteagtige planter er to af temaerne for eksempel planter til vandhaven og orkideer. Sektionen afsluttes med en alfabetisk gennemgang af næsten alle planter inden for gruppen. Metoderne bliver for nogle af planternes vedkommende uddybet med en længere tekst og billedserier mens andre blot får få liner med på vejen.


Hvis man interesserer sig for planteformering er dette en bog man må have med i samlingen af havebøger.

Copyright 2000 Allan Bertelsen